Ovocný crumble s karamelovým mascarpone

  1. ze 6 lžic krystalového cukru uvaříme karamel
  2. ke karamelu přidáme jedno nastrouhané jablíčko a jednu nastrouhanou hrušku, a dusíme až do odvaření šťávy
  3. mezitím zaděláme drobenku - 100g polohrubé mouky, dvě lžíce třtinového cukru, 70g másla, 3 lžíce ovesných vloček, lžička skořice
  4. do uvařené směsi karamelu a ovoce přidáme mražené třešně, společně podusíme, dále přidáme směs kešu oříšků a brusinek, podusíme a odstavíme
  5. Zapneme troubu na 220°C a vymažeme zapékací misky máslem
  6. k uvařené směsi přidáme ješte jednu hrušku nakrájenou na kostičky, promíchámé a plníme zapékacích misek, tak do 2/3
  7. na směs naneseme drobenku a pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 min.
  8. Podáváme ještě horké, třeba s karamelovým mascarpone, nebo vanilkou zmrzlinou.

 

crumble

Provozovatel webu JANUS spol. s r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace