Ovocný crumble s karamelovým mascarpone

  1. ze 6 lžic krystalového cukru uvaříme karamel
  2. ke karamelu přidáme jedno nastrouhané jablíčko a jednu nastrouhanou hrušku, a dusíme až do odvaření šťávy
  3. mezitím zaděláme drobenku - 100g polohrubé mouky, dvě lžíce třtinového cukru, 70g másla, 3 lžíce ovesných vloček, lžička skořice
  4. do uvařené směsi karamelu a ovoce přidáme mražené třešně, společně podusíme, dále přidáme směs kešu oříšků a brusinek, podusíme a odstavíme
  5. Zapneme troubu na 220°C a vymažeme zapékací misky máslem
  6. k uvařené směsi přidáme ješte jednu hrušku nakrájenou na kostičky, promíchámé a plníme zapékacích misek, tak do 2/3
  7. na směs naneseme drobenku a pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 min.
  8. Podáváme ještě horké, třeba s karamelovým mascarpone, nebo vanilkou zmrzlinou.

 

crumble

Provozovatel webu Kyocera Document Solutions Czech, s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace