Šťavnaté krůtí řízečky v křupavém bramborovém těstíčku

Připravíme si vše potřebné a můžeme se do toho pustit - Krůtí řízky, brambory, vajíčko, česnek, sůl, pepř, špetka kurkumy, mletý kmín, špetka majoránky, trošku hladké mouky.

  1. Řízky nakrájíme na menší kousky a posolíme z obou stran.
  2. K vajíčku přidejte koření a sůl, utřený česnek, nastrouhané brambory a slunečnicové semínka a do vzniklého těstíčka vložíme maso.
  3. Smažíme pozvolna z obou stran do křupava.
  4. Mezitím si nakrájíme ledový salát a připravíme zálivku - šťáva z jednoho sladkého pomeranče, lžíce olivového oleje, lžíce medu, lžíce hrubozrnné hořčice, sůl, pepř.
  5. Po usmažení klademe řízečky na lůžko ze salátu, pokapané zálivkou. Dobrou chuť.

 

řízečky