Domácí ravioly s ricottou a špenátem

Nejen masem je člověk živ a tak tady dnes máme ravioli s ricottou a špenátem. Budete potřebovat jen pár ingrediencí, váleček na těsto nebo „nudlostroj“ a chuť pustit se do vaření. Výsledek stojí za to.

  1. Na těsto si připravte 400g hladké nebo semolinové mouky, 4 vejce, špetku soli, trochu extra panenského olivového oleje a trochu vody, dle potřeby.
  2. Těsto buď svěříte nějaké chytré mašince, a nebo si ho uhňácáte ručně. Těsto nesmí lepit a mělo by po uhnětení alespoň půl hodiny odpočívat v lednici.
  3. Mezitím si můžete připravit náplň – 300g špenátu spaříte, necháte okapat a nakrájíte ostrým nožem.
  4. Špenát přidáte do mísy k 250g ricotty, žloutku, 200g nastrouhaného parmazánu, čerstvě nastrouhanému muškátovému oříšku a dle potřeby posolíte a opepříte a pořádně promícháte.
  5. Těsto z lednice rozválejte na tenké pláty, rozdělte náplň a tvarujte ravioli (šátečky).
  6. Ravioli uvařte v osolené vodě. Nevaří se dlouho, stačí že vyplavají na povrch a necháte je vařit ještě tak dvě minuty.
  7. Na pánvi rozpustíte máslo, přidáte pár lístků estragonu nebo šalvěje, přidáte uvařené těstoviny a zasypete strouhaným parmazánem.
  8. Přidejte i pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily, promíchejte a hned servírujte.

 

Dobrou chuť.

Domácí ravioly s ricottou a špenátem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.