Filírovaná kachní prsa

Máte chuť na kachnu, ale nechce se Vám čekat než se upeče? Přinášíme Vám opravdu rychlý recept na vynikající a šťavnatá kachní prsa.

  1. Kachní prsa bez kosti ponecháme venku, aby měly pokojovou teplotu (tak jako každé maso na steaky), odblaníme, osušíme ubrouskem, kůži nařízneme až po maso, a z obou stran vydatně posolíme a opepříme
  2. Pánev pořádně rozehřejeme a do ní položíme prsa (kůží dolů). Nepřidáváme žádný tuk, pustí vlastní
  3. Po upečení kůže (odhadem 2-3 min), prsa otočíme (otáčejte dřevěnými vařečkami, nepropichujte je vidličkou) a opět pečeme tak 2-3 min
  4. Pánev následně vložíme do trouby rozehřáté na 180-200°C a pečeme 9 minut
  5. Po 9 minutách pánev vybereme z trouby (nezapomeňte si vzít rukavice, abyste si nespálili ruce) a prsa položíme na teplý talíř
  6. Přikryjeme je alobalem a necháme odpočívat 4-5 minut, aby se šťáva dostala všude
  7. Mezitím si dokončíme omáčku (nyní je brusinková, ale hodí se jakákoli sladko-kyselá omáčka, výborná je třeba pomerančová nebo švestková) a bramborovou kaši
  8. Prsa nakrájíme na tenké plátky, přeložíme na talíř a hned podáváme

 

Dobrou chuť přejí www.keramicke-noze.cz

Filírovaná kachní prsa

Provozovatel webu Kyocera Document Solutions Czech, s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace